Wat is er in de omgeving van Side Star Beach Hotel allemaal te doen?

Side Star Beach ligt direct aan het strand en wordt alleen door de smalle wandelpromenade gescheiden met het uitgerekte zandstrand van Side.

Vanaf het vliegveld ben je ongeveer in een uur bij het hotel en vanaf het hotel is het ongeveer 1 kilometer lopen naar het historische centrum van Side. Vanaf de boulevard loop je zo het centrum in, maar ook kun je met de Turkse dolmus gaan.

Weergave 1-

12

van 3 resultaten

De omgeving van side Side
Side

Side is al jarenlang een van de populairste badplaatsen aan de Turkse Rivièra. Jaarlijks trekken miljoenen toeristen naar dit gebied vanwege de heerlijke strandvakanties, de goede hotels en de warme temperaturen het hele jaar door.

Naast een mooie strandvakantie is Side ook de ideale uitvalsbasis om te shoppen of om cultuur te snuiven. Het heeft zowel een nieuw als oud centrum en biedt voor ieder wat wils!

Het oude centrum van Side Side
Het oude Side

Het oudste gedeelte van Side moet je gezien hebben wanneer je er in de buurt verblijft. Er zijn namelijk nog veel opgravingen te bewonderen, waaronder veel monumenten uit het Romeinse rijk.

De meest bekende opgraving is het theater uit de 2e eeuw die in die tijd een capaciteit had van maarliefst 20.000 toeschouwers! Daarnaast zijn de Tempel van Apollo, de Romeinse baden en de agora (oude markt) overblijfselen die uniek zijn om te zien.

side star beach hotel boulevard waar je alles kunt vinden voor jou perfecte middag Nieuw Side
Het nieuwe Side

Het nieuwe centrum van Side wordt in het hoogseizoen druk bezocht en vooral in de avonduren kan het er gezellig druk worden. Je vindt er veel gezellige restaurantjes en bars waar je wat kan drinken.

De meeste toeristen uit de regio komen naar Side heen om inkopen te doen en gezellig een hapje te eten op een van de terrassen. In Side vind je voornamelijk neppe merkkleding van merken als Louis Vuitton, Gucci, Puma en Adidas.

Wanneer je liever niet teveel geld kwijt bent aan kleding is Side de ideale plek om te shoppen!